Onze ruitervakanties in Bosnië en Herzegovina

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Bosnië en Herzegovina? Een trektocht te paard of dagtochten te paard, het is beide mogelijk. Bosnië kent een prachtige natuur met vrije velden, dichte bossen en heldere bergmeren en historische plekken. Een paardrijvakantie in Bosnie en Herzegovina heeft veel te bieden. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Bosnië en Herzegovina.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Bosnië en Herzegovina?

Bijvoorbeeld een trektocht te paard via Dinarica. Dit arrangement van vijf dagen en zes overnachtingen in Bosnië brengt je door mooie dennenbossen, weidse velden, pittoreske heuvels en paden langs bergkreekjes van de Sarajevo Olympische bergen en je rijdt over Via Dinarica-paden.

Tijdens de trektocht overnacht je in verschillende, comfortabele onderkomens. Deze vind je doorgaans in het midden van een bos, in berglodges en je overnacht eenmaal in een Spa-hotel.

De paarden voor deze trektocht variëren van Bosnisch-Arabische kruisingen en Lippizaners tot Engelse Arabieren en Haflingers. Deze tocht is voor der ervaren ruiter die alle gangen goed beheerst en een goede conditie bezit.

Ook is het mogelijk om voor een standplaats vakantie te kiezen. Hierbij overnacht je elke avond in charmante houten huisjes op het land van een boerderij. Ook niet-ruiters zijn hier zeer welkom en kunnen bijvoorbeeld de omgeving verkennen met een fiets-arrangement.

In deze stationaire week voor de ruiter kan je de natuur van dit land op de Balkan uitvoerig verkennen. Het programma wordt aangepast op de wensen van de ruiters. Daarom is er geen vastomlijnd dag-tot-dagprogramma. Dagelijks leg je zo’n 40 kilometer te paard af. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt bij paardrijden in hoog tempo in een open landschap. Daarbij is het van belang dat je in staat bent een paard in alle gangen onder controle te houden. Er wordt veel gegaloppeerd en ook de rengalop wordt op weidse vlakten ingezet. In de dichte bossen wordt doorgaans in stap en draf gereden.

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Bosnië en Herzegovina bel of mail ons en we helpen je verder

Neem contact op