Onze ruitervakanties in Tsjechië

Verken het Adelaarsgebergte in Tsjechië tijdens een stationaire paardrijvakantie en voel je helemaal vrij. Het ongerepte landschap biedt weidse heuvels en grote, mysterieuze bossen. En dat met Nederlandstalige begeleiding. Ontdek hieronder onze paardrijvakantie in Tsjechië.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakantie in Tsjechië?

Het Tsjechische Adelaarsgebergte kent een ongekende schoonheid en is zeer dicht bebost. De tochten die je tijdens je verblijf maakt, voeren door pure natuur. Onderweg geniet je van de fantastische vergezichten over het hooggelegen land dat behalve door dennenbossen wordt gekenmerkt door uitgestrekte groene velden. Kleine stroompjes, beekjes en riviertjes slingeren zich door de omgeving en zorgen op warme zomerdagen voor heerlijke verfrissing.

En je verblijf op de ranch wordt gegarandeerd gezellig. Daar zorgen de Nederlandse eigenaren voor. Zij creëren een familiaire sfeer, waardoor iedere gast zich snel op zijn gemak voelt.

De paarden die meegaan op de tochten zijn warmbloeden, gemengde koudbloeden, volbloed Arabieren, Appaloosa’s en Paint Horses. De stokmaten variëren tussen de 150 en 170 cm. De paarden leven met elkaar in kuddeverband in de wei. Je rijdt in Westernstijl en de paarden zijn gewend aan Westernzadels.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden, ook in de hoger gelegen delen van de ritten en ook wanneer er wat vlotter wordt gegaloppeerd. Maximumgewicht: 90 kg.

Deze locatie is ook geschikt voor niet-ruiters. In de buurt van de ranch ligt een stuwmeer waar zij kunnen zwemmen, vissen of een kano, waterfiets of sub kunnen huren. Op 800 meter van de ranch ligt een dorp waar een zwembad is en natuurlijk kunnen niet-ruiters ook volop de natuur in. Te voet, of op een mountainbike verken je de omgeving ook goed. En in de omgeving liggen kleine dorpjes om te verkennen, een kasteel en een klooster liggen ook in de omgeving.

Kinderen die niet paardrijden kunnen zich ook uitstekend vermaken op de ranch zelf waar de dagelijkse bezigheden altijd doorgaan.

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakantie in Tsjechië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op