Onze ruitervakanties in Noorwegen

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Noorwegen?
Noorwegen is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Noorwegen heeft weidse landschappen met hoge bergen maar ook dichtbegroeide loofbossen. Op IJslandse paarden beleef je zo een zeer avontuurlijke ruitervakantie. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Noorwegen.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Noorwegen?

Het grootste deel van Noorwegen bestaat uit bossen, meren, gletsjers eb fjorden. Het land is dunbevolkt en dat speelt ook mee bij de instandhouding van de natuurschoon. In Noorwegen vind je vooral naaldbomen, berken, rendiermos en lage struiken. Dit heeft te maken met de lage temperatuur in een groot deel van het land. Hoe dichter je bij de poolcirkel komt, des te ruiger wordt het landschap.

De paarden:
Tijdens de tochten worden er met de IJslandse paarden gereden. Het IJslandse paard heeft een schofthoogte dat varieert van 1.30 tot 1.50 zodat het ras eigenlijk tot de ponyrassen behoort. Deze sterkte paardjes hebben nog een extra gang en kunnen naast stap, draf en galop ook nog tölten. Dit is een gang die ook voor de gevorderde beginner heel makkelijk te rijden is.

De overnachtingen zijn voornamelijk in slaapzakaccommodaties. Basic dus maar wel goed verzorgd. Je moet er wel dus rekening mee houden dan een eenpersoonskamer tijdens de trektocht niet mogelijk is.

Het Klimaat:
Noorwegen heeft een afwisselend klimaat, dat veroorzaakt wordt door de uitgestrektheid van het land, de bergketens en de warme golfstroom voor de kust. Hierdoor kan het in de zomer zeer aangenaam zijn met temperaturen tussen de 25 en 32 °C. Vooral het oostelijke deel van het land kent dan veel zonneschijn. In het winter is dit juist het gedeelte dat het zwaar te verduren krijgt met vorst en sneeuw.

Ook hebben we een mogelijkheid voor een ruitervakantie op de Lofoten. Ook hier wordt er gereden met het IJslandse paard.

De Lofoten bestaan uit tachtig eilanden gelegen aan de kust van het Scandinavische Noorwegen. Op een van deze eilanden is het mogelijk een paardrijvakantie van zes dagen te houden, waarbij je vijf dagen paardrijdt. De tochten voeren je over oude Vikingwegen naar de mooiste plekken op het eiland.

Tijdens je verblijf in deze sprookjesachtige omgeving overnacht je in gezellige tweepersoonshuisjes, inclusief houtkacheltje. Je dineert in het restaurant op de nabijgelegen paardenboerderij. De keuken bereidt traditionele maaltijden.

Het klimaat op de Lofoten is mild, het hele jaar begeven de temperaturen zich boven het vriespunt. Daarmee vormt de Scandinavische archipel het meest noordelijk gelegen punt met een zacht klimaat.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Noorwegen bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op