Paardrijden zonder Gids

Trailfinders Ruitervakanties biedt de mogelijkheid om zonder de begeleiding van een gids een trektocht te maken met de paarden van een locatie in zowel Frankrijk als Griekenland. De individuele trektocht is uitsluitend voor de ervaren trektocht ruiter die zelfstandig met behulp van stafkaarten, kompas en routebeschrijvingen (naar keuze in Engels of Frans) een route kan volgen. Je dient een gedegen kennis van paardenverzorging te hebben en het paard dat je ter beschikking wordt gesteld goed te behandelen. Ook beschik je over een algemene goede basisconditie. ✅

Lees meer
Wat mag je verwachten van een vakantie te paard zonder begeleiding van een gids?

We hebben enkele opties voor een ruitervakantie zonder begeleiding van een gids:

In Frankrijk:
De Franse familie biedt trektochten met of zonder gids aan. Zij beschikken over 15 paarden, voornamelijk kruisingen met Arabieren en Andalusiërs (de meeste met een stokmaat van 1.50 - 1.60m.). De paarden leven het hele jaar door buiten in een kudde. Getraind voor trektochten in zwaar terrein, voldoende voorwaarts en tredzeker. De paarden worden gezadeld met comfortabele (Mc. Clellan) trektochtzadels met zadeltassen. De bagage wordt apart vervoerd in een terreinwagen.

Afhankelijk van uw reservering overnacht u tijdens de trektocht in een meerpersoonskamer (slaapzaaltje) in gîtes of in een een- of tweepersoonskamer in chambre d’hôte, meestal met douche en toilet op de gang.
‘s Avonds geniet u van een traditionele regionale keuken met table d’hôte (forel, lam, rund) vaak geserveerd met produkten van de eigen boerderij en vergezeld van de wijnen van de Languedoc-Roussillon. De picknick (met een stuk paté of geitenkaas, groente, salades en bv. pizza) wordt ‘s ochtends gemaakt en gaat mee in de zadeltassen.

Op Kreta:
Uitsluitend voor de gevorderde ruiter is er de zware en avontuurlijke ”Lasithi Trektochtl”, een individuele of begeleide trektocht van een week door het Diktigebergte en langs de zuidkust van Kreta.

Je rijdt ongeveer 5 tot 6 uur per dag, de eerste rijdag een kennismakingsrit vanaf het ruiterhotel van ongeveer 3 uur. Totaal 6 dagen en 32 rijuren. We maken een snelle galop over het Lasithi Plateau, we ontmoeten de grootste kolonie aasgieren van Europa in het hooggebergte, we slapen aan de zuidkust waar we verse vis kunnen eten en waar we, bij goed weer, zwemmen met de paarden. Overnachting in eenvoudige familiehotels in kamers met eigen badkamer, vijf nachten in het ruiterhotel. De individuele trektocht wordt ondernomen met behulp van aangegeven pijltjes, een kaart en een routebeschrijving. De bagage gaat in mee in de zadeltassen en er is 2 keer per week een bagagewissel.

Wil je meer informatie over paardrijvakantie zonder begeleiding, bel of mail ons en we helpen je verder.

neemt contact op