Paardrijden op IJslanders


Paardrijden op een IJslander is een bijzondere ervaring. Trailfinders Ruitervakanties biedt in verschillende landen de mogelijkheid om deze ervaring op te kunnen doen. Het IJslandse paard staat bekend om een extra gang, genaamd de tölt. Deze Tölt kan de ijslander in verschillende tempo's lopen en bevat een zweefmoment. Het geeft een heerlijke ontspannen beweging waardoor je heel rustig in het zadel zit. Ook heel ideaal voor de beginnende ruiter. ✅

Lees meer
Wat mag je verwachten van paardrijden op IJslanders?


Het IJslandse paard heeft een schofthoogte dat varieert van 1.30 tot 1.50 zodat het ras eigenlijk tot de ponyrassen behoort. Deze sterkte paardjes hebben nog een extra gang en kunnen naast stap, draf en galop ook nog tölten. Deze Tölt kan de ijslander in verschillende tempo's lopen en bevat een zweefmoment. Het geeft een heerlijke ontspannen beweging waardoor je heel rustig in het zadel zit. Dit is een gang die ook voor de gevorderde beginner heel makkelijk te rijden is.

Trailfinders Ruitervakanties biedt de mogelijkheid om zowel in IJsland, Groenland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk als Roemenië deze unieke ervaring met het IJslandse paard op te doen. Zowel Trektochten als Standplaatsvakanties zijn mogelijk.

Er wordt verwacht van de ruiter dat die over een goede basisconditie beheerst. De rij-ervaring is afhankelijk van het gekozen arrangement, maar er zijn mogelijkheden voor de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter.

Wil je meer informatie over onze paardrijvakanties met IJslanders, bel of mail ons en we helpen je verder.

neemt contact op