Onze ruitervakanties in Groenland

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Groenland? Een trektocht te paard door Groenland, voert door historisch gebied waar nog sporen liggen van de eerste Noormannen die het eiland verkenden. Op IJslandse paarden rijd je door dit mooie gebied. Ontdek hieronder onze paardrijvakantie in Groenland.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Groenland?

Sporen van de eerste Scandinavische bewoners, een ijsfjord en groene valleien. Groenland is prachtig en typisch een land dat je voor de ultieme beleving te paard moet verkennen.
Groenland ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het is het grootste eiland van de wereld. Doordat het zeer dunbevolkt is, kent het nog veel ongerepte, zeer diverse natuur waarin het heerlijk paardrijden is.

Ten westen van Groenland ligt Canada. Het autonome gebied maakt geografisch gezien deel uit van Noord-Amerika, maar cultureel wordt het geassocieerd met Europa. De lange historie met Denemarken en Noorwegen is daar de oorzaak van. Groenland is zelfstandig en maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. Voordat de Noormannen er voet aan wal zetten, woonden er af en aan al eskimo’s.

IJslanders
De IJslandse paarden die voor deze trektocht worden ingezet, zijn lokaal gefokt. Voor de schapenboeren zijn het werkpaarden; in de herfst drijven zij op deze IJslanders de schapen bijeen.
Groenland dankt zijn naam aan Erik de Rode. Deze Noorman woonde hier en gaf het eiland zijn naam. Hoe hij op Groenland kwam is helder als je in de zomer door de valleien rijdt. In het dorp waar je trektocht begint en eindigt, vind je de ruïnes en de reconstructie van zijn boerderij.

Tijdens de trektocht zal je het bijzondere wildleven van het eiland ontdekken. Het terrein waarover je paardrijdt is historisch gebied, je vindt er vele sporen van de Noorse stichters van Groenland.

Je overnacht je in hostels en op schapenboerderijen waar het diner bij aankomst wordt geserveerd. Je sluit de trektocht af met een Groenlandse barbecue, die in sommige gevallen ook eerder in de week kan vallen.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Groenland bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op