Onze ruitervakanties in Verenigde Staten

Ooit gedacht aan een paardrijvakanties in de Verenigde Staten?
Dit is toch wel het land voor een unieke "wilde westen" beleving te paard. Altijd al het cowboyleven willen ervaren op een grote westernranch? Voor zowel gezinnen als alleengaanden, beginnende ruiters als gevorderde ruiters kunnen we een geschikte westernranch paardrijvakantie aanbieden. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in de Verenigde Staten.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in de Verenigde Staten?

Waar?
Het Wilde Westen ligt zoals te verwachten in het westen van de Verenigde Staten. De Rocky Mountains zijn de verbindende factor. Deze bergketen is meer dan 5000 kilometer lang, verbindt de staat Alaska in het uiterste noorden met New Mexico in het uiterste zuiden en doorsnijdt tien andere staten. De meeste ranches die paardrijvakanties aanbieden zijn in deze staten te vinden.

Wanneer?
Het hangt er een beetje vanaf waar u op uit bent, maar als het enigszins rond Onafhankelijkheidsdag, the fourth of July te plannen is… In Montana en Wyoming is dat een dag vol parades te paard en rodeo: schaaprijden voor de kinderen, de barrel race voor de cowgirls en bull riding voor de echte kerels.

Pioniers
De meeste ranches hebben hun wortels in de ‘Homestead Act’, die bijna 150 jaar geleden door de Amerikaanse president Abraham Lincoln werd afgekondigd. Aangemoedigd door die wet vestigden miljoenen pioniers zich in het westen. Als ze een onderkomen bouwden van zo’n 4 bij 4 meter en erin slaagden het vijf volle jaren te rooien op een stuk grond van maximaal 65 hectare (ongeveer honderd voetbalvelden), mochten ze zich eigenaar van het land noemen. Uiteindelijk zou maar 40 procent van de pioniers de strijd tegen droogte, ziekte, plagen, de elementen en eenzaamheid redden. Dat waren er nog altijd 1,6 miljoen.

Welke ranch?
Er zijn twee soorten ranches. De dude ranch richt zich op gasten die na het rijden wel wat comfort willen. De working ranch op degenen die het cowboyleven zo echt mogelijk willen meemaken. Er zijn ook ranches die van twee walletjes proberen te eten. Die hebben een aanbod dat onder beide trefwoorden past.

Dude ranch
In de tijd dat het Wilde Westen ontsloten werd, betekende ‘dude’ zoiets als watje. Maar die lading is er al lang af. Wat het nu betekent, is een beetje moeilijk te vertalen in hedendaags Nederlands. Het is een woord als makker, maat, vriend. Amicaal in ieder geval, en echt iets voor mannen onder mekaar. In ieder geval word je op een dude ranch in de watten gelegd als in een hotel. Op een dude ranch staan de vakantiegangers voorop, het boerenleven komt op de tweede plaats.

Working ranch
Voor de echte cowboyervaring moet je op de working ranch zijn. Daar worden de gasten ingepast in het boerenbedrijf. Gasten kunnen meehelpen met het verzorgen, bijeendrijven of van de ene wei naar de andere brengen van de koeien en de paarden. Oefenen met de lasso, de bull whip laten knallen à la Indiana Jones, de kunst van ‘cutting’ leren (een dier scheiden van de groep en apart zetten, dit alles te paard)– het hoort er allemaal bij.

Pack trip
Zowel de working ranches als de dude ranches bieden vaak de mogelijkheid om een meerdaagse ‘pack trip’ te maken. Op zo’n tocht worden bagage, kampeeruitrusting en eten op pakpaarden geladen en dan gaat het in ganzenpas naar een prachtige kampeerplek. Van daaruit worden dagtochten gemaakt. Soms wordt het kamp ook nog één of twee keer verplaatst. Wil je meer dan alleen tochten stap, informeer daar dan expliciet naar. (Tekst: Milja de Zwart)

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in de Verenigde Staten bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op