Onze ruitervakanties in Mongolië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Mongolië?
Een paardrijdvakantie in Mongolië die je meeneemt op een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden. Dit is de ultieme vakantie te paard voor ruiters die op zoek zijn naar een avontuurlijke paardrijvakantie.
Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Mongolië

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Mongolië?

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

We rijden hier op het plaatselijke ras: het Mongoolse paard, een gedomesticeerde neef van de takhi, het przewalskipaard. Deze kleine maar taaie paarden hebben een enorm uithoudingsvermogen, zijn tredzeker en gewend aan ruig bosgebied. De zadels waarop gereden wordt zijn eenvoudige traditionele Mongools/Russische zadels of leren Russische cavaleriezadels, die specifiek ontwikkeld zijn voor deze paarden met hun korte rug. Tegelijk zijn ze toch bijzonder comfortabel voor de Westerse ruiters, omdat er lange stijgbeugels zijn voorzien.

Overnachtingen:
Zowel de eerste als laatste nacht slaap je in een hotel in Ulan Bator, overige overnachtingen in yurts met bedden en douches, of in eenvoudige gast yurt, tenten. Afhankelijk van het gekozen arrangement.

Maaltijden zijn altijd heerlijk vers en gezond.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Mongolië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op