Onze ruitervakanties in Kirgizië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Kirgizië?
De èchte avonturier onder de paardenliefhebbers kiest voor een ware paardrijtrektocht in Kirgizië. Een trektocht in de Kirgizië is paardrijden in ongerepte natuur die nog niet is ontdekt door het massatoerisme...
Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Kirgizië

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Kirgizië?

et mooiste aan deze trektochten te paard in Kirgizië is misschien wel de onnoemelijke ruimte die je hebt om met je paard doorheen te rijden: honderden kilometers zonder enige belemmering en dat in gevarieerde landschappen. Je rijd in uiteenlopende landschappen, variërend van lieflijke valleien tot hoge bergpassen.

Ervaren gidsen begeleiden je tijdens deze trektocht. Voor wie meent dat zijn Kirgizisch niet toereikend is, geen zorgen: de begeleiders spreken Engels en Frans. Zij kunnen ook voor je tolken als je ontmoetingen hebt met de bewoners van het land. Zoals alle nomaden zijn zij heel gastvrij, iets wat je de rest van je leven zal bijblijven.

De paarden in Kirgizië zijn plaatselijke rassen als Donskaya, Kyrgyz of kruisingen daarmee. Een schofthoogte van 1.40 tot 1.55m, zeer tredvast en uitstekend aangepast aan de grote hoogte. Zadels zijn eenvoudig, veelal traditionele Kirgizische of Russische zadels. Veel van de Kirgizische paarden kunnen in telgang lopen, een comfortabele gang waardoor je heel gemakkelijk lang in het zadel zit zonder moe te worden. Het zijn echte bergpaarden: dapper en zeker van karakter. Dagelijks breng je tussen de 5 en 7 uur door in het zadel.

Overnachten doe je authentiek: in yurtas (joerts)of trekkerstenten. Afhankelijk van het gekozen arrangement.

Het weer: Bishkek ligt op 800 meter hoogte, het klimaat is continentaal droog en zeer warm in de zomer (tussen de 30 en 40 graden) in de bergen is het veel koeler met ongeveer 20 a 25 graden overdag en in de nacht rond het vriespunt. Veel toppen liggen tussen 3500 en 7000 m en de meeste passen zijn permanent bedekt met sneeuw. Juli en augustus is meestal warm en droog maar zorg voor een warme slaapzak en warme kleding, vooral in de bergen kan het ‘s nachts koud worden. In Bishek is het zomers warm. In de bergen is veel zon, overdag vaak meer dan 30 graden, In de nacht kan het gaan vriezen. Afhankelijk van het programma kan er in het Issyk-Kul meer gezwommen worden (watertemperatuur ongeveer 16 graden), de rivieren en meren onderweg zijn te koud. Het neerslagpatroon en de neerslaghoeveelheden binnen Kirgizië variëren flink.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Kirgizië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op