Onze ruitervakanties in Jordanië

Ooit gedacht of altijd al nieuwsgierig geweest naar aan een paardrijvakantie in Jordanië? De paardrijtrektochten door de woestijn van Wadi Rum in Jordanië, gelegen in het hart van het Midden-Oosten ten zuiden van Syrië, is geschikt voor de ervaren en fitte ruiter. Een mooi avontuur te paard!
Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Jordanië

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Jordanië?

Wat dacht je van paardrijden door de Wadi Rum-woestijn? Een groot deel van de film Lawrence of Arabia is hier in 1960 geschoten. Lawrence zelf was een Britse officier die in 1917 en 1918, nog voor de opgravingen van Petra, actief was met zijn leger. Ook zijn hier science fiction films opgenomen. Waarom? Vanwege de rode grond. Een bezoek aan een van de zeven wereldwonderen: de stad Petra behoort ook tot een van de mogelijkheden. Deze deels uit rotsen gehakte stad is van grote archeologische waarde. Petra vormde een belangrijk handelsknooppunt. Wierook uit Jemen werd geëxporteerd naar Iran, Syrië, maar ook richting de Griekse en Romeinse rijken. De handelsroute zorgde voor bloei van de stad die aan het begin van de middeleeuwen werd verlaten. Petra werd aan het begin van de 19e eeuw herontdekt. Archeologische opgravingen begonnen pas aan het begin van de vorige eeuw. Het centrum van de stad werd aan het eind van de jaren ’50 uitgegraven. Sindsdien wordt er voortdurend onderzoek uitgevoerd.

De paarden uit dit gebied zijn niet erg groot, maar wel heel sterk. Zij kunnen prima in de warme en droge omstandigheden van de Jordaanse woestijn rijden. Met hen maak je een reis die zo in de vertellingen van Duizend-en-een-Nacht kunnen. Er worden Engelse zadels en hoofdstellen gebruikt.

Zorg ervoor dat je in goede conditie verkeert. Tijdens deze trektocht wordt gedraafd en gegaloppeerd waar mogelijk. Ook verzorg je de paarden zelf, van poetsen tot voeren. Tijdens de trektocht door de woestijn zet je je eigen tent op, maar schroom niet om hulp te vragen wanneer het nodig is. Begeleiders helpen je graag. De organisatie vraagt je eigen slaapzak mee te nemen. Houd er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen in de woestijn beperkt zijn, net zoals water.

Met eten zit het goed: de organisatie zorgt voor lokale specialiteiten bij ontbijt, lunch en diner. Er worden Jordaanse schotels geserveerd, er wordt gebarbecued en vegetariërs kunnen zonder problemen mee. Thee, water en fris is altijd aanwezig.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Jordanië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op