Onze ruitervakanties in Georgië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Georgië?
Een paardrijvakantie op sterke, rustige lokale paarden geeft een unieke trektocht die alle facetten van het berggebied laat zien. Je bent verzekerd van een zeer avontuurlijke paardrijvakantie. Deze tochten zijn alleen mogelijk voor de ervaren en fitte ruiter. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Georgië.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Georgië?

Deze trektochten voeren naar plaatsen waar je kunt genieten van de meest wonderlijke uitzichten. Ook maak je mee hoe het is om op verschillende hoogten te rijden. De bergen in deze streek zijn hoog, maar ook weids. De manier van leven was hier sterk verweven met de natuur. Tot in de vorige eeuw werd het paganisme nog volop aangehangen. Wie deelneemt aan deze trektocht zal op een bepaald moment van de tocht wel kunnen begrijpen waarom.

De paarden waarop je rijdt, zijn lokale paarden. Compleet aangepast aan de omgeving vol hoogteverschillen en bodems waarop draf en galop taboe zijn. De trektocht wordt hoofdzakelijk in stap gemaakt. Van de ruiters wordt desalniettemin een goed uithoudingsvermogen gevraagd: Sommige etappes wordt er naast het paard gelopen en er wordt op grote hoogten gereden. Dagelijks breng je zes tot zeven uur in het zadel door.

De accommodaties variëren van tenten tijdens de trektocht tot hotels in de hoofdstad. Er wordt soms bij families uit Toesjeti gelogeerd. Tijdens de trektocht zetten we tenten op in de bergen en valleien. En er zijn overnachtingen gepland in uitzonderlijk eenvoudige huisjes. Vol traditie, maar verstoken van alle luxe. Zo duik je in het leven van Toesjeti. In de hoofdstad Tblisi wordt in een hotel overnacht.

Tijdens de trektochten kan er al naar gelang van de omstandigheden worden veranderd van plan. Het weer in de Kaukasus vraagt daar soms om. De gids beslist. Het betekent dat deze reis goed is voor mensen met een flexibele instelling.

Ook hebben we een Transhumance tocht te paard in Georgië: Een trektocht door uitzonderlijke landschappen, waarbij de paarden uit de bergen naar de vallei worden gebracht. Hoewel de omstandigheden bij het drijven van de kudde zwaar zijn, staat deze expeditie voor een unieke ervaring!

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Georgië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op