Onze ruitervakanties in Marokko

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Marokko?
Je kunt Marokko ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Voor Beginnende ruiter tot de gevorderde ruiter, we bieden ruitervakanties op maat. Een tocht te paard door diep en authentiek Marokko leidt door diverse landschappen en geeft een intense indruk van het land. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Marokko.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Marokko?

Paardrijden in Marokko, dat betekent rijden door een grote verscheidenheid van landschappen met eindeloze palmbomen, bronnen, indrukwekkende tuinen en dorpjes met huizen van klei. Met als hoogtepunt paardrijden in de woestijn

Marokko kan worden onderverdeeld in vier typen natuurlijke landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas.

Rijervaring
Voor zowel de beginnende ruiter als de vergevordere ruiter zijn er mogelijkheden in Marokko. Het is wel belangrijk dat je een goede algemene basisconditie hebt voor deze reizen.

Paarden
Alle paarden die voor deze trektocht gebruikt worden zijn Berbers. De hengsten staan bekend voor hun kracht en grote uithoudingsvermogen. Ze hebben een vurig temperament maar ook een gewillig en aangenaam karakter. Ze houden niet van een “harde hand”. Neem zeker de tijd om zelf je paard te verzorgen, op te tuigen en te voederen, dat komt de relatie alleen maar ten goede. We voorzien zadels van traditioneel Marokkaans leer.

Logistiek en begeleiding
Je gids is uiteraard een ervaren ruiter en vloeiend in zowel Frans als Engels. Bij trektochten reist er soms ook een chauffeur en een Marokkaanse kok mee.

Overnachting en maaltijden
Meestal is de overnachting voorzien in openlucht, in traditionele tenten. Een uitgebreid ontbijt, een picknicklunch en ’s avonds een traditionele Marokkaanse maaltijd klaargemaakt door de kok: het staat allemaal op het programma. Wij zorgen voor het bivak en de maaltijden. Een helpende hand is niet verplicht maar is wel toegestaan. Ook zijn er locaties waarbij je overnacht in comfortabele Hotels of pensions soms voorzien van zwembad

Klimaat
Het klimaat van Marokko is gematigd subtropisch, met koele zeewinden die afkomstig zijn van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. In het binnenland liggen de temperaturen hoog, met zeer hete zomers en relatief koude winters. De gemiddelde wintertemperatuur in Marokko ligt rond de 20° C. In de zomer kunnen de temparturen oplopen tot 40° C. In Marokko is vrijwel het gehele jaar door zonnig en ‘s zomers is het er prettig warm. De beste maanden om het land te bezoeken zijn April en Mei. Aan de kust is het ook in Juni, Juli en Augustus aangenaam. Tijdens die maanden is het dan in het binnenland echter zeer heet, vooral rond het middaguur.
Je moet wel rekening houden met de verschil in temperaturen in bijvoorbeeld het gebergte. Hier kan het in de nachten behoorlijk fris zijn.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Marokko bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op