Onze ruitervakanties in Namibië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie ook wel een Safari te paard in Namibië?
Een ruitersafari in Namibië wordt door velen beschouwd als de ultieme safari te paard. De grootste trekker is het wild: olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw, luipaard en jachtluipaard. Op olifant en buffel na, ziet u in een week met wat geluk de eerdergenoemde soorten groot wild, maar ook o.a. springbok, kudu, gemsbok, hartebeest, zebra en de zeldzame sable. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Namibië.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Namibië?

Namibië werd in 1990 onafhankelijk is daarmee een van de jongste staten ter wereld. Het is een land van grote contrasten. Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. Wie een safari te paard in Namibie wilt gaan doen is verzekerd van een unieke avontuurlijk ruitervakantie.

Met als standplaats een ranch gelegen in een privé-reservaat van 16.000 hectaren maakt u onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids (tevens succesvol enduranceruiter) een aantal fantastische tochten op de rug van prachtige paarden door een rijk gevarieerd landschap op zoek naar het wild en genietend van de omgeving. De gids heeft de rechten op het rijden in de omliggende valleien en bergen, zodat het totale gebied zich tot 35.000 hectaren uitbreidt en dat maakt de mogelijkheden onbeperkt. U voelt zich onderdeel van deze fascinerende omgeving; een ongelooflijke ervaring!

Ook een tentensafari is mogelijk op betrouwbare paarden in de buurt van natuurlijke en culturele wonderen beleef je in de Erongo bergen van Namibië. De Namibische paarden zijn in Westernstijl getraind, dus je kunt tijdens deze safari heerlijk vrij rijden als een cowboy. Je rijdt in Westernzadels of in speciale trektochtzadels.

De paarden zijn goed getraind, in goede conditie en (zeer) voorwaarts. Het spreekt voor zich dat je een ervaren ruiter bent, die beschikt over een goede algemene conditie.

Overnachtingen
Je slaapt in comfortabele kamers die beschikken over een eigen douche en toilet. Of in comfortabele ruime tweepersoons canvastenten.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Namibië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op