Onze ruitervakanties in Costa Rica

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Costa Rica? Een trektocht te paard of dagtochten te paard het kan allebei. Costa Rica kent een grote diversiteit aan Flora en Fauna. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Costa Rica zien en geeft je gegarandeerd een ultieme avontuurlijke paardrijvakantie. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Costa Rica.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Costa Rica?

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen 2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Paardrijden is hier al mogelijk vanaf de gevorderde beginner tot en met de ervaren ruiter.

De overnachtingen hebben plaats in verschillende onderkomens: Zowel in hotels, pensions als bed and breakfast of in een boerderij is mogelijk.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Costa Rica bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op