Western paardrijden

Westernrijden is een Amerikaanse rijstijl van het paardrijden met een westernzadel en een doorhangende teugel. Trailfinders ruitervakanties biedt een aantal locaties aan waarbij de western stijl centraal staat. Westernrijden is een hele prettige en ontspannen manier van paardrijden voor zowel de beginnende als ervaren ruiter. ✅

Lees meer
Wat mag je verwachten van western paardrijden?

Westernrijden vindt zijn voorsprong in het werk van de Amerikaanse cowboy. De western rijstijl wint steeds meer aan belangstelling voor zowel de recreatieruiter als de wedstrijdruiter. In ons aanbod van ruitervakanties richten we ons bij het westernpaardrijden vooral op de ontspannen buitenritten, maar ook het werken met vee in en om de ranch.

In principe is elk paard geschikt voor western rijden, maar voornamelijk worden er de quarter horses, appaloosa's en paints voor gebruikt. Voor het werken met koeien zijn de paarden speciaal getraind.

De instructeurs en gidsen van de locaties kijken welk paard het beste bij je past wat betreft je rijervaring, zodat ook de beginnende ruiter zich op zijn gemak voelt.

Wil je meer informatie over western paardrijden en vakanties, bel of mail ons en we helpen je verder.

neemt contact op