Onze ruitervakanties in IJsland

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in IJsland?
IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is woest en ongerept. Ben je op zoek naar een heus paardrij-avontuur in een wild landschap? Dan is vakantie te paard in IJsland echt iets voor jou. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in IJsland

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties IJsland?

Wil jij het unieke natuurlandschap van IJsland vanaf een paardenrug ontdekken en ook veel bezienswaardigheden van dit bijzondere land zien? IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Van de ruiter wordt verwacht dat je een goede conditie hebt en minimaal gevorderde beginner tot gevordere ruiter bent. Tijdens de vakantie zul je ook wel vaker wisselen van paard.

Het IJslandse paard heeft een schofthoogte dat varieert van 1.30 tot 1.50 zodat het ras eigenlijk tot de ponyrassen behoort. Deze sterkte paardjes hebben nog een extra gang en kunnen naast stap, draf en galop ook nog tölten. Dit is een gang die ook voor de gevorderde beginner heel makkelijk te rijden is.

Overnachtingen tijdens deze verschillende tochten kunnen zijn in slaapzakaccommodies maar ook hotels. Hier zijn vele mogelijkheden in.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in IJsland bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op