Onze ruitervakanties in Brazilië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Brazilie?
Je kunt Brazilië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Brazilië zien. Alle Braziliaanse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Brazilië.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Brazilie?

Brazilië is bekend wegens de samba, wereldberoemd door het carnaval in Rio en gerespecteerd om het voetbal. Maar wist je dat Brazilië ook een geweldig land is om een paardrijvakantie te houden?

Je kunt Brazilië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken.

Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Brazilië zien. Alle Braziliaanse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

Zo kan je de Amazonegebied in en het grootste riviereiland ter wereld ontdekken. De huizen zijn gebouwd op palen, de politie patrouilleert te water en er komen waterbuffels voor. Deze trektocht voert je langs veehouderijen de jungle in. Paardrijden in Pantanal betekent paardrijden in ’s werelds grootste wetlands. Het behoort tot de Wereld Erfgoedlijst.

De Koffie-tocht te paard voert door de glooiende heuvels van de koffieplantages. Je rijdt ook langs bananenbomen en suikerrietvelden. Je leert over verschillende koffiesoorten en blending-technieken. Je koffie zal vanaf deze paardrijvakantie nooit meer smaken als voorheen.

Brazilië heeft een intense geschiedenis met Portugal. Daardoor is de Lusitano nog altijd geliefd in Brazilië. In de Nationaal Park trektocht rond het Lagoa do Peixe lopen uitsluitend Lusitano’s. Zij laten je een grote verscheidenheid aan (trek-)vogels, wetlands en schitterende duinpartijen zien. En aan de Atlantische Oceaan vind je lange, witte, verlaten stranden. Perfect voor uitgebreide galoppades.

Watervallen, grotten en indrukwekkende bergtoppen. Dankzij de hoge ligging is het gebied van de Ibitipoca- paardrijtrektocht een hotspot voor een brede biodiversiteit. Je rijdt door de bergen en het Atlantische regenwoud. De Darwin-trektocht voert door dichtbegroeide bossen naar zee. Onderweg zie je een glimp van wat de jonge Darwin jaren geleden heeft betoverd.

Of ontdek de Rio Grande do Sul, het land van de gaucho. Hooggelegen, folkloristisch en vol van legendarische geschiedenis speelt het paard hier een cruciale rol in het leven van alle gauchos.

De Bahia Beach-trektocht voert over waanzinnig mooie stranden, Indiaanse vissersdorpjes en beschermd regenwoud. Je bezoekt een van de eerste nederzettingen van de Portugezen in Brazilië

Een paardrijvakantie in Brazilië maakt een onvergetelijke indruk. Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Brazilië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op