Onze ruitervakanties in Tanzania

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie ook wel een safari te paard in Tanzania?
Een trektocht te paard of een standplaats vakantie is beide mogelijk. Ervaren gidsen, sterke fitte paarden, een enorme terreinkennis en de mogelijkheid om heel veel wild te spotten, maken van deze ruiterreis een top paardensafari in adembenemend Tanzania. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Tanzania.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Tanzania?

In Tanzania leven veel verschillende diersoorten. Denk aan olifanten, giraffen, luipaarden, gnoes, gazellen en veel meer bijzondere wilde dieren. Ecologisch verbindt deze ‘corridor van wild’ onder meer de nationale Kilimanjaro parken en de Amboseli ecosystemen, 86 procent van het Enduimet Wildlife Management Area is bestemd als beschermd gebied. Het ligt in het Longido district aan de grens met Kenia en is omgeven door beschermde gebieden.

Deze onvergetelijke safari te paard in Tanzania is de perfecte vakantie voor ervaren en fitte ruiters. Ruiters die op safari gaan worden geacht een stevige zit en controle over het paard te hebben, gezien de spannende situaties die soms kunnen ontstaan in de wildernis. Ook bestaat voor deze safari's een limiet aan kilo’s: een ruiter weegt niet meer dan 90 kilo. Maar ook bieden we mogelijkheden voor de gevorderde beginnende ruiter en voor families.

De paarden zijn goedverzorgd, welgemanierd en in uitstekende conditie. Een grote verscheidenheid aan betrouwbare en voor safari-tochten getrainde paarden zoals de AngloArabier, Thouroughbred en Australische Brumby lopen mee in de trektocht. Ze zijn tussen de 1.40 en 1.65 meter (schofthoogte). Voor iedere ruiter is er een geschikt paard te vinden. Er wordt meestel bitloos gereden en met zadels zonder boom, er zijn endurance-zadels aanwezig en zadels voor trektochten.

Ook is er de mogelijkheid voor een ontmoeting met een echte Masai-familie. Aangezien we trekken door een gebied dat nog vrij is van massatoerisme, is dit contact voor ons net zo interessant als voor de Masai. De nieuwsgierigheid naar elkaars cultuur biedt een boeiende basis voor een onvergetelijke ervaring.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Tanzania bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op