Onze ruitervakanties in Cuba

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Cuba? Je kunt Cuba ontdekken door trektochten te paard. Het land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Cuba zien. Alle Cubaanse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke en ook een culturele spirit. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Cuba.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Cuba?

Cuba is natuurlijk het land van de revolutie, geleid door de charismatische Argentijnse revolutionair en guerillaleider ‘Che’ Guevarra, de rechterhand van Fidel Castro. Raúl Castro vormde de derde in het driemanschap dat de basis legde voor het communistische Cuba, na de vlucht van dictator Batista is ontstaan. De uiteindelijke slag werd geleverd in de Sierra Maestra.
Op een van onze trektochten kom je op de plekken waar de finale slag heeft plaats gehad, de verblijven van de guerilla’s en kom je over de wegen waar de revolutionairen ook gebruik van hebben gemaakt. In historisch, natuurlijk en cultureel opzicht is dit een uitermate fascinerende reis.

Cuba heeft ook een diversiteit van Flora en Fauna:
Het oosten van Cuba kent adembenemende landschappen. Er liggen tropische regenwouden en de spectaculaire bergen van de Sierra Maestra liggen eveneens in de zuidoostelijke regio’s.

Het uiterste westen van Cuba wordt op het Latijns-Amerikaanse eiland wel de ‘Groene Provincie’ genoemd. Er wordt volop tabak verbouwd op de bijzonder vruchtbare landgoederen en in de valleien. De provincie heeft twee bergketens waar ook vele grotten zijn te vinden. Het gebied kent een rijke flora en fauna. Te paard kan je er helemaal in opgaan.

Wil je alleen maar paardrijden of wil je misschien een paardrijvakantie combineren met ook culturele uitstapjes? Beide is mogelijk! Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Cuba bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op