Paardrijden in de Dordogne met Nederlandstalige begeleiding

Te paard door het ruige, stenige en licht bergachtige gebied van de Dordogne, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Geschikt voor zowel de gevorderde beginner als de gevorderde ruiter.

Frankrijk
Vanaf € 1062
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Dordogne

In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Perigord Noir, ligt in de Dordogne het verblijf van een Nederlandse eigenaresse. Zij organiseert hier al meer dan 30 jaar paardrijvakanties. De sfeer is familiar en er wordt samen gegeten aan de lange tafel, binnen in de huiskamer met open haard, of buiten op het terras. Haar 15 paarden zijn Franse trektochtpaarden, goed in de hand, in goede conditie en zeker in het terrein. Er wordt gereden op comfortabele Engelse zadels.

Het landschap van de Dordogne is afwisselend met bossen, weiden, open vlakten en dorpjes. Het gebied is ruig, stenig en licht bergachtig. De tochten zijn geschikt voor zowel gevorderde ruiters als gevorderde beginners en worden begeleid door de eigenaresse of de Vlaamse gids. Je dient de drie gangen te beheersen en een paard aan de hand mee te kunnen nemen en verzorgen.

Deze locatie is zeer geschikt voor families met kinderen en groepen waarbij zowel ruiters en niet-ruiters meegaan.

Het domein beschikt over een eigen zwembad, tennisbaan en squashbaan waar je gratis gebruik van kan maken. Je verblijft in eenvoudige, maar comfortabele hotelkamers met eigen douche en toilet. De maaltijden zijn gezamenlijk aan de gemeenschappelijke tafel in de eetzaal of in de zomer op het grote terras bij het zwembad.

8 dagen / 7 nachten van zaterdag t/m zaterdag en 6 dagen paardrijden met iedere dag een halve dagtocht (15 tot 18 uur rijden in 6 dagen).

Je maakt iedere dag een tocht waarbij je steeds terugkomt en overnacht in het gemoedelijke hotel. Ook als je twee weken blijft, maak je elke dag een andere tocht. .

Niet-ruiters zijn ook zeer welkom.

Niet-ruiter prijs voor 8 dagen / 7 nachten op basis van halfpension voor € 700 p.p.

Kinderen van 5 t/m 11 jaar prijs voor 8 dagen / 7 nachten op basis van halfpension voor € 931 p.p.
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Afstand met de auto

Utrecht 970 km, Brussel 820 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met douche en toilet
  • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. tafelwijn bij lunch en diner. Niet-ruiters arrangement op basis van half pension.
  • 6 dagen paardrijden met 2-3 uur per dag (15 tot 18 uur in totaal)
  • Nederlandstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer vanaf treinstation Souillac of luchthaven en treinstation Brive € 80 p.p retour en ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Tussendoortjes buiten de maaltijden
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering