Avontuurlijke safari te paard in Zuid-Afrika en Botswana

Voor de avontuurlijke, gevorderde ruiter is deze combinatie safari in Zuid Afrika en Botswana een droom die uitkomt.

Zuid-Afrika
Vanaf € 2857
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden tijdens safari's in Zuid-Afrika en Botswana

Voor de avontuurlijke, gevorderde ruiter is deze safari in Afrika een droom die uitkomt. Op sterke paarden met een groot uithoudingsvermogen verken je in acht heerlijke dagen de fascinerende wildreservaten in Zuid-Afrika en Botswana: de helft van de acht dagen verblijf je in Waterberg en de ander helft breng je door in het Mashatu wildreservaat van Botswana. Dit arrangement bezorgt je de tijd van je leven.

Galopperen met de zebra’s in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika verken je vanuit een schitterend gelegen uitvalsbasis boven de Matlapeng-vallei Waterberg te paard. Boerperd, kruisingen van Shires en volbloeden, Appaloosa’s en Zuid-Afrikaanse warmbloeden worden met speciale cavalerie-zadels gezadeld.

De uitvalsbasis biedt een uitzicht op de centrale hooglanden van het Waterberg massief. De bergen zijn dicht bebost, het pittoreske Sunsetmeer ligt geduldig in het land en het wild weet zijn weg goed te vinden in dit gebied. In dit arrangement verruil je Zuid-Afrika voor Botswana op de vijfde dag van verblijf.

Mashatu wildreservaat

In Botswana vormt het Mashatu wildreservaat het decor voor de safari. Een enorme diversiteit, magnifieke uitzichten, oude beschavingen en dramatische rotsformaties kenmerken Mashatu. Hier stroomt ook de machtige Limpopo-rivier doorheen. In dit ‘Land van de Reuzen’ – zo genoemd vanwege de vele kuddes olifanten – komen vele wilde dieren voor. Denk aan leeuwen, cheeta’s, luipaarden en wilde honden. Op de vlakten zwerven kuddes zebra’s, gnoes en giraffen rond en in de lucht vliegen wel meer dan 350 soorten vogels.
Naast de ontdekkingstochten vanuit het zadel, worden ook prachtige game drives gemaakt.

Verblijf

In beide landen verblijf je in ruime en compleet ingerichte, comfortabele tenten. Deze staan niet op de grond, maar zijn opgebouwd op een hoog, houten dek. Alle tenten zijn voorzien van warme douches, doorspoelende toiletten en lantaarns.
Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen kunnen rijden, inclusief rengalop. Er wordt ook gesprongen. Voor de tochten in Botswana doet iedere ruiter vooraf, in Zuid-Afrika, een eenvoudige rijvaardigheidstest. Als de gidsen inschatten dat de rijvaardigheid onvoldoende is om de tochten in Botswana mee te maken, is het mogelijk daar onder begeleiding kortere ritten te paard te maken. Als er ruimte is in Zuid-Afrika, kunt u ook daar blijven en de safari in Waterberg voortzetten.

Voorbeeldprogramma combinatie safari te paard in Zuid Afrika en Botswana:

Dag 1

Aankomst op het vliegveld en transfer naar het basiskamp. Mooi op tijd voor een late lunch. Na de lunch krijgt iedere ruiter het juiste paard om mee op safari te gaan. De eerste tocht kan beginnen en voert door het Matlapeng-reservaat, met onderweg zicht op de ‘Rode Dam’ waar een groep Nijlpaarden woont. Na een drankje op een mooie uitkijkpost keren we terug naar ons tentenkamp.

Dag 2

Giraffen, zebra’s, elanden, impala’s, we volgen hun sporen tijdens deze dagtocht. We rijden langs ‘Sunset Lake’ met de bijzondere dieren die er wonen. Voor de lunch rijden we terug naar het kamp en kunnen we even relaxen bij het zwembad. De middagrit laat ons meer neushoorns zien en we kunnen op deze route lekker lang galopperen. ’s Avonds is er de mogelijkheid met de plaatselijke astronoom op hemelsafari te gaan; hij begeleidt je door de sterrenconstellaties.

Dag 3

In de morgen volgen we de sporen van het wild. We genieten van het springparcours op de paden en we zwemmen met de paarden in een van de meren in het reservaat. Daarna rijden we terug naar het kamp waar we genieten van een uitgebreide lunch. ’s Middags maken we een game-drive in een nabijgelegen ‘Big Five’ wildreservaat. Grote kans dat we neushoorns, leeuwen, luipaarden, buffels en olifanten zien.

Dag 4

Bagage inpakken en na het ontbijt verlaten we het tentenkamp te paard op weg naar de lodge. Bij aankomst genieten we van een lunch op het platform uitkijkend over de vlaktes. Na de lunch kunnen we vanuit het zwembad de antilope’s gadeslaan. ’s middags gaan we te paard het reservaat verder verkennen, zoekend naar giraf, zebra, eland, wildebeest, kudu, impala, hartebeest en struisvogel. Bij de schitterende Afrikaanse zonsondergang genieten we van een sundowner en een heerlijk diner.

Safari te paard in Botswana

Dag 5

Vroeg in de morgen verlaten wij de basis. Ruiters kunnen een laatste rit door het Zuid-Afrikaanse reservaat maken. Om half tien vertrekken we naar Botswana, transfer van ongeveer 4 uur per auto. Bij de stallen maken we kennis met de nieuwe paarden en stijgen op voor een mooie eerste rit in Botswana.

Dag 6

We worden vroeg gewekt met thee of koffie bij de tent, gevolgd door het ontbijt rond het kampvuur. We maken een vroeg begin om volop van de frisse ochtend te genieten en om meer kans te maken wild te spotten. De groep kan kiezen voor een lange ochtendrit en een begeleide middagwandeling, of twee korte ritten te paard. Ongetwijfeld ga je veel verschillende soorten wild zien. Denk aan zebra’s, wilde honden, cheeta’s en hyena’s. De middagwandeling voert langs de Limpopo, rijk aan gevogelte, krokodillen in poeltjes en magnifieke bomen langs het water. De gids vertelt wat je precies ziet.

Dag 7

We volgen de beweging van het wild en zo laten wij ons door het gebied leiden. Het tempo van de rit is afhankelijk van het gevarieerde terrein. Er zijn stukken waar we volop kunnen genieten van de snelheid van de fitte paarden. De middag biedt de kans deel te nemen aan een game-drive in Mashatu. Dit gebied staat bekend om de grote kat-achtigen die er hun habitat hebben. Oplettende mensen zien vast een leeuw, luipaard of cheeta. Er leven ook hyena’s en er kunnen vele olifanten worden gespot.

Dag 8

Na een laatste mooie ochtendrit keren we terug naar de stallen. Tijd voor een snelle douche en brunch voor we terugrijden naar het vliegveld. De safari zit er alweer op! Volgend jaar weer.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Britse Pond, GBP

*Laagseizoen (Januari en Februari) GBP 2.034 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 1.017

*Middenseizoen (Maart, April en December) GBP 2.253 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 1.126

*Hoogseizoen (Mei t/m November) GBP 2.501 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 1.250

Verzameltransfer GBP 385 p.p
Over Zuid-Afrika

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in meerpersoons comfortabele tenten met toilet en douche met warm water
 • Waarvan 4 nachten in Zuid-afrika en 3 nachten in de Limpopo vallei / Botswana
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag lunch t/m laatste dag de brunch incl. koffie/thee, drankjes aan de bar
 • Paardrijden volgens programma
 • Engelstalige safarigidsen
 • Bagagevervoer per back up landrover

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer op dag van aankomst om 10.30 (aankomst vlucht voor 09.00) van ORT naar de accomodatie., transfer op dag 5 en verzameltransfer op de dag van vertrek met aankomst op ORT 18.00. In totaal GBP 350 p.p (2023 GBP 385)
Europrijs berekend op originele Britse Pond
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering